domowe czekoladki kokosowo-kakaowo-migdałowe

Błyskawiczne, proste czekoladki home-made.

Jedna czekoladka zawiera około 56 kcal, 0,3 g białka, 5,5 g tłuszczu oraz 1,9 g węglowodanów.

Z poniższego przepisu wyszło około 15 czekoladowych gwiazdek, jednak tylko sześć z nich dotrwało do sesji 🙂


Składniki (na około 15 sztuk)

  • 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
  • 2 łyżeczki miodu
  • łyżka kakao
  • łyżka płatków migdałowych

Sposób przygotowania

Olej Kokosowy przełóż do garnka i podgrzej do uzyskania płynnej konsystencji. Dodaj miód kakao i zmielone w młynku do kawy płatki migdałowe. Wymieszaj wszystko dokładnie. Masę przełóż do sylikonowych foremek o dowolnych kształtach.  Kiedy masa przestygnie włóż foremki do zamrażarki. Po około godzinie czekoladki powinny być gotowe.

SMACZNEGO

Jeśli Ci się spodobał ten post to polub lub udostępnij.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top