makaron ze szpinakiem, fetą i kurczakiem

Dzisiejsza propozycja obiadowa to makaron ze szpinakiem, fetą i kurczakiem. Przepis jest niezwykle łatwy w przygotowaniu a więc powinien go wykonać każdy laik kuchenny 🙂

Składniki (na jedną porcję):

szklanka makaronu pełnoziarnistego (u mnie żytni razowy)- w wersji dla bezglutenowców makaron żytni można zamienić na gryczany lub ryżowy

1/4 kostki sera typu “feta”

150g szpinaku mrożonego

pół piersi z kurczaka

pieprz do smaku

sposób przygotowania

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.Pierś dopraw i upiecz w piekarniku. Szpinak przełóż na patelnię- smaż do czasu odparowania wody. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę, wymieszaj i smaż przez około 10 min od czasu do czasu mieszając. Do szpinaku dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, wymieszaj.  Szpinakowy farsz podawaj z makaronem 🙂

wartość odżywcza : energia- 434 kcal,  białko- 38,4 g, tłuszcze- 10,5g, węglowodany- 55g

 

Smacznego

 

Jeśli Ci się spodobał ten post to polub lub udostępnij.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top