muffiny jajeczne

Muffiny jajeczne to zapiekana masa jajeczna w foremkach na muffiny.  Nie dość, że wyglądają bardzo smakowicie, to można je również zabrać na wynos. Dodatkami możesz  swobodnie “żonglować”. Ja do swojej masy jajecznej dodałam paprykę i plasterek dobrej jakości polędwicy z indyka, ale świetnie sprawdzi się także cukinia, szpinak, pomidorki czy ser.

Składniki (na 3 sztuki widoczne na zdjęciu)

2 jajka

kilka piórek papryki

plasterek dobrej jakości polędwicy

sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, czarnuszka

+ ulubione warzywa do podania

Sposób przygotowania

Jajka wbij do miseczki. Dodaj przyprawy (pieprz, sól, zioła prowansalskie, bazylię, czarnuszkę) i roztrzep trzepaczką. Dodaj pokrojoną  w kostkę paprykę i polędwicę. Wymieszaj. Masę jajeczną przelej do foremek na muffiny. Piecz przez około 15 min w 200 stopniach Celsjusza, do momentu ścięcia się białka.  Propozycja podania – ulubione warzywa skropione oliwą z oliwek.

SMACZNEGO

 

 

Jeśli Ci się spodobał ten post to polub lub udostępnij.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top