owoce pod owsiano- kokosową kruszonką

 

Składniki (na 3 porcje)

  • 1 nektarynka
  • 1 gruszka
  • pół łyżeczki miodu
  • szczypta cynamonu

kruszonka (na 3 porcje)

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • pół łyżki miodu
  • łyżka oleju kokosowego
  • łyżeczka wiórków kokosowych
  • łyżeczka sezamu do posypania (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Owoce obierz i pokrój w cząstki. Owoce wrzuć na rozgrzaną patelnię, dodaj pół łyżeczki miodu, cynamon do smaku i odrobinę wody. Duś po przykryciem przez ok 5 min. W międzyczasie przygotuj kruszonkę: Wszystkie składniki wrzuć do kielicha blendera i miksuj. Owoce przełóż do małych foremek, posyp kruszonką – włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez ok 7 min. Deser wyjmij z piekarnika i posyp sezamem.

SMACZNEGO

Jeśli Ci się spodobał ten post to polub lub udostępnij.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top