zielone naleśniki z twarogiem

 

Zielone naleśniki z twarogiem

Składniki na ciasto (na ok 5 sztuk)

  • 3 jajka
  • szklanka mąki pszennej tyk 1850
  • pół szklanki mąki żytniej typ 720
  • garść szpinaku
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 100ml wody
  • 150 ml mleka
  • oliwa do smażenia

Farsz (na 1 sztukę)

  • 2 łyżki twarogu
  • 2 łyżeczki dżemu słodzonego sokiem jabłkowym (u mnie brzoskwiniowy  Rapsodia z Biedronki)

 

Sposób przygotowania

składniki na farsz połącz ze sobą w misce i dokładnie zblenduj. Wylewaj ciasto na patelnię smażąc naleśnika po jednej i drugiej stronie przez około 3 min. Twaróg wymieszaj z dżemem. Nadziewaj naleśniki

SMACZNEGO

 

Jeśli Ci się spodobał ten post to polub lub udostępnij.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top